A pajzsmirigy rendellenes működéséről

A pajzsmirigy rendellenes működéséről

A pajzsmirigy rendellenes működéséről

A köztudatban az él, hogy az ultrahangot általában a hasi-, illetve kismedencei szervek vizsgálatára használják.

Egy speciális ultrahangtechnika, a color-doppler segítségével a szervek vérellátását, az erek átmérőjét, az esetleges érszűkületet vagy az elzáródást is meg lehet vizsgálni. A gyakran előforduló pajzsmirigy rendellenességek is kimutathatóak vele. A pajzsmirigy rendellenes működése jelenthet alul- illetve túlműködést is.

Az alulműködés jellemző tüneti a hízás, hajhullás, testszőrzet elvesztése, a bőrszárazság, a fizikai és szellemi lelassulás, a depresszió lehetnek, még a túlműködés tünetei a pajzsmirigy megnagyobbodása. a kidülledő szemek, a hajhullás, ritkulás, korai őszülés, a vérnyomás emelkedése, szapora szívműködés, valamint bőr és köröm problémák lehetnek.

Kezelése alulműködés esetén hormonpótlással, míg túlműködés esetén pajzsmirigy hormonok termelődését gátló szerek alkalmazásával történik. Egy ilyen ultrahangos vizsgálatra sort keríthet sorban állás nélkül is, nyugodt környezetben. A Medicor Egészségközpont széleskörű szakorvosi ellátással, és magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokkal, korszerű diagnosztikai eszközökkel várja a pácienseit. Az előzetes időpont egyeztetés történhet telefonon vagy honlapjukon keresztül.

Print Friendly, PDF & Email