Az Amaretto likőr a szerelmesek itala

Az Amaretto likőr a szerelmesek itala

Az Amaretto likőr a szerelmesek itala

Olaszország nagyon sok híres italnak a hazája. Nemcsak borok tekintetében érdemelte ki az elismerést, hanem számos más nedű is köthető a csizma alakú félszigethez. Az Amaretto likőr neve is árulkodik az olasz eredetéről. Azt mondják, hogy a szerelmesek itala, amit keserédes íze is tükröz.

Olyan, mint a szerelem, ami néha mézédes borhoz hasonlóan mámorítja az embert, máskor keserű könnyek közepette józanítja. Mandula likőrnek is szokták nevezni, bár csupán annyi köze van ehhez a gyümölcshöz, mint Pilátusnak a Hiszekegyhez, ugyanis a receptjében egyáltalán nem szerepel.

Tulajdonképpen cukor, alkohol, színezék, azaz karamell és aroma szükséges az Amaretto likőr elkészítéséhez. Ezek az alapanyagok adják az ízét, aminek köszönhetően a nemes italok kategóriájába sorolják. Van egy hihetetlennek tűnő tulajdonsága, mégpedig az, hogy minőségét korlátlan ideig képes megőrizni. A pizza mellett, az Amaretto likőr keserédes íz-világát is meg kell köszönjük az olaszoknak, akik már nagyon sok mindennel megajándékozták ezt a világot.

Print Friendly, PDF & Email