Az olcsó bútor nem silány termék!

Az olcsó bútor nem silány termék!

Az olcsó bútor nem silány termék!

A fiatal családok kellemetlen helyzetbe vannak, amikor dönteni kell a jövőről. Persze nagyon nehéz döntéseket hozni olyan helyzetekben, amikor 20-30 évre kiterjedő időszakra elkötelezi valaki magát. A lakásvásárlás azonban sokaknak elképzelhetetlen valamilyen lakáshitel felvétele nélkül.

Ezért fontos, hogy legalább a kezdeti időszakban megfizethető bútor kerülhessen a lakásba, hiszen amúgy is elég nagy teher a kölcsönrészletek törlesztése. Azt tisztázni kell már az első pillanatban, hogy minden kategóriájú bútor esetén, az árszámítás nagy részét az alapanyag teszi ki. Tehát nem lehet azt elvárni a gyártótól vagy forgalmazótól, hogy a keményfából készített bútort hasonló áron árusítsa, mint a préselt lemezből készített változatot. Ha bármilyen üzletben keresgélnek bútorok után, tapasztalni lehet, hogy egyből külön kategóriába sorolják a fából valamint a préselt lemezből készített termékeket. A megfizethető bútor nem kötelezően jelenti azt, hogy annak minősége kétes. Tulajdonképpen itt arról lehet beszélni, hogy a felhasznált alapanyagok nem a legmodernebb technológiával készültek és esztétikailag nem a csúcsminőséget jelentik.

Ennek ellenére, a rendeletetésének tökéletesen megfelel. Az olcsó bútor sorában, a préselt lemezből készített darabokat lehet megemlíteni, hiszen ez a jelenleg gyártott legolcsóbb alapanyag. Lényegében minden típusú bútort létre lehet hozni belőle, színárnyalatokban gazdag, vidám összhatásokat lehet általuk elérni. A préselt lemezből készített bútorok kedvelt terméknek számít a fiatalok körében, főleg konyha, gyerekszoba felszerelésére alkalmazzák. A másik olcsó bútor változat a fenyőfából készített termékek. A fenyőfából is lényegében mindent létre lehet hozni, egyetlen hátránya az anyag puhasága. Emiatt könnyen sérül, kopik, amit erős lakkrétegezéssel próbálnak kivédeni. Persze ezek a felületi sérülések nem gátolják a kihasználhatóságukat. Ugyanebből a tulajdonságból ered a fenyőfa óriási előnye is, a hatékony megmunkálhatósága. Ez is hozzájárul az olcsó bútor előállíthatóságához.

Print Friendly, PDF & Email