Étel-Ital

Árpád Pálinka, a bátrak itala

Árpád Pálinka, a bátrak itala

Az alkoholos italok fogyasztása hozzátartozik az ünnepeinkhez, jeles eseményeinkhez, mondhatjuk azt is, hogy a kultúránkhoz. Természetesen mindez a mértékletes fogyasztást jelenti és a minőségi italokat. A zamatos almából készült Árpád Pálinka a legfontosabb vendégeink előtt is megállja a helyét és fejedelmi étvágyhozó lehet.

A mennyiségi fogyasztás helyett, egyre többen a minőséget keresik, mert nincs jobb, mint a vasárnapi ebéd előtt egy pohárka finom Árpád Pálinka abból a gyümölcsből, ami az abszolút kedvenc.

A pezsgő Brut felirata önmagáért szól

A pezsgő Brut felirata önmagáért szól

Bármilyen terméket vásárolunk, bizonyos jelzések, címkék szerepelnek a csomagolásokon. Ezzel tájékoztatják a vásárlókat az adott termékről. Amikor pezsgőt vásárolunk, a palackon feltüntetik magyarul a termék leírását, azonban ott virít egy francia szó is. Mit keres az ott? A pezsgő Brut jelölése ebben az esetben például az ital íz-világát hivatott meghatározni.

Honnan indult a magyar pezsgő történet?

Honnan indult a magyar pezsgő történet?

A pezsgő az a bizonyos ital, amit általában mindenki szeret, ünnepélyes alkalmakon pedig szinte kötelező a jelenléte. De azt tudjuk, hogy honnan ered ez az ital? A nemzetközi pezsgő történet az 1600-1700-as évekbe nyúlik vissza és ahogy azt sokan tudják, a franciákhoz köthető. Lehet, hogy a mai embernek meglepő, de az első pezsgő a hautvilliersi Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője, dom.

A kék pezsgő szerencséssé tesz

A kék pezsgő szerencséssé tesz

Amikor az ember belevág egy téma kutatásába, még nem tudhatja, hogy pontosan mit is fog találni. Azonban időnként valódi ínyencségekre bukkanhat. Nemcsak a kék pezsgő, hanem általánosságban ez az ital a borok királyának számít. Talán ezzel magyarázható, hogy sokan csupán kivételes alkalmakkor fogyasztanak belőle egy pohárkával. Ez a kivételes alkalom pedig rendszerint az Újév megünneplése.

A csülök tipikus magyar étel

A csülök tipikus magyar étel

A füstölt húsok egyik leginkább kiemelkedő részét képezi. A csülök csábítóan finom étel, hogyha megfelelően van elkészítve. Hiba fogjuk megfőzni speciális alaplében, hogyha maga a hús nem tradicionális eljárással lett füstölve.

Elvesznek azok az ízek, amelyek olyan ellenállhatatlanná teszik a sertés eme nemes részét. A csülök sokkal kevesebbe kerül, mint a füstölt sonka, ám hasonlóan ízletes fogást készíthetünk, hogyha odafigyelünk a részletekre.

Ellenállhatatlan az ital a grenadine szirup révén

Ellenállhatatlan az ital a grenadine szirup révén

A koktélszirupok nélkül a legjobb pultos és barista sem tudja elkészíteni azt a különleges italt, amiből az ember nem csak egyet rendel, hanem legalább hármat. Sok hozzáértő a grenadine szirup termékre esküszik, ami garantálni képes a felejthetetlen ízélményeket a fogyasztás közben.

Nem is vitás, hogy ez az alapanyag az egyik legtöbbet felhasznált szirupfajta. Valószínűleg annak köszönhető a közkedveltség, hogy ez jellegzetes édeskés ízt és élénkpiros színt garantál. A grenadine szirup egyik tulajdonsága, hogy vegyesgyümölcs-ízű, aminek nyilván legdominánsabb része a gránátalma.

A rizsliszt nem tartalmaz glutént

A rizsliszt nem tartalmaz glutént

Egyre gyakrabban hallhatunk az ételallergia különböző fajtájáról. Az egyik leggyakoribb mind közül a gluténérzékenység. Aki ilyen betegségben szenved, annak kerülnie kell a lisztes ételek fogyasztását. Mivel a liszt igen fontos alapanyaga számos ételnek, ez igen nehéz feladat. Azonban a rizsliszt felhasználása megoldást nyújthat erre a problémára. A hántolt rizsszemek finomra őrlésével készül ez a termék.

A hidegtálak rendelésével könnyebb a dolgunk

A hidegtálak rendelésével könnyebb a dolgunk

A családi események, ünnepnapok külön feladat elé állítják a háziasszonyokat. Hiszen ezeken a napokon nem elég a megszokott „vasárnapi ebédet” az asztalra tenni, főleg akkor nem, ha vendégeket is várunk. A hidegtálak nagyon sokat segíthetnek a megfelelő menü összeállításában. Amennyiben még jobban szeretnénk könnyíteni a dolgunkon, meg is rendelhetjük a hidegtálakat. A tálakat nagyon egyszerűen kiválaszthatjuk akár az internetről is.