Komoly múlt áll a Shimano mögött

Komoly múlt áll a Shimano mögött

Komoly múlt áll a Shimano mögött

Hazánkban és mondhatni, hogy nemzetközi szinten is talán ez számít a legismertebb kerékpáralkatrészeket gyártó cégnek. A Shimano közel egy évszázados történelemmel rendelkezik, ami az alapítójáról kapta a nevét.

Shozaburo Shimano volt az, aki 1921-ben megalapította a vállalatot, ami széles körben gyárt kerékpáralkatrészeket, horgász felszereléseket, de a vízi sportok szerelmeseiről sem feledkezett meg. A céget valószínűleg az tette naggyá, hogy a jól ismert japán minőséget elérhető áron kínálja.

Természetesen léteznek olyan bicikli alkatrészek is ezzel a márkanévvel, amelyek nem a mindennapi felhasználásra készültek, hanem a komoly sportolók élvezhetik elsősorban az előnyeiket, viszont ez már egy teljesen más kategória. Bár az igazán elhivatott kerékpárosok jól tudják, hogy mit kapnak a Shimano-tól, hogyha a prémiumkategóriás termékeiket választják.

Mindenesetre a közép- és alsókategóriás alkatrészek is igazán minőségi kivitelezésben készülnek. A Shimano alkatrész megrendelése előtt, csupán azt kell figyelembe venni, hogy milyen stílusban kerékpározunk.

Print Friendly, PDF & Email