Különböző csapágy méretek egy helyen

Különböző csapágy méretek egy helyen

Különböző csapágy méretek egy helyen

Nagyjából a kerék feltalálása óta lett volna szükség csapágyakra, ám ezeknek a feltalálása valamivel később következett be. Valamilyen módon meg kellett akadályozni a mozgó alkatrészek közvetlen érintkezése során keletkező súrlódást, mert erre semmilyen kenőanyag nem volt képes huzamosabb ideig.

Mivel a tengelyek átmérője más és más, ezért a csapágy méretek is eltérőek. Fontos tudni, hogy pontosan mekkorára van szükség, amikor cserére van szükség, mert elég egy mm eltérés és máris nem fog illeszkedni az új a régi helyére.

A csapágyak nemcsak méretben, de típusban is eltérnek egymástól. Az NTN termékek minősége nemzetközileg elismert, hiszen egy japán cégről van szó.

Az SNR csapágyakat gyártó cég francia gyökerekkel rendelkezik, azonban az NTN felvásárolta a részvényeik jelentős részét, ezért NTN-SNR néven van bejegyezve. Tehát a webáruházban nemcsak a különféle csapágy méretek szerint lehet kiválasztani a megfelelő változatot, hanem típus szerint is. ami lehet mélyhornyú, kúpgörgős, hengergörgős vagy tűgörgős is, nem beszélve az axiális golyóscsapágyakról.

Print Friendly, PDF & Email