Mi befolyásolja a leginkább az öntözőrendszer árakat?

Mi befolyásolja a leginkább az öntözőrendszer árakat?

Mi befolyásolja a leginkább az öntözőrendszer árakat?

Hazánkban a vakond védett állat, tehát azt tilos bántani vagy megölni. Azonban, mivel ez a kertre nagy veszélyt jelent, és akár egy nap alatt tönkreteheti a virágokat és a díszgyepet, valahogyan védekezni kell ellene. Azok sem kell aggódjanak, akiknek csak a kertépítés után jutott eszükbe ez, ugyanis a vakondháló lerakása utólag is megoldható. Ott ezt mindenképp el kell végezni, ahol már észlelték egy nagyon is aktív vakond jelenlétét. Amikor a háló közvetlen a gyepszőnyeg vagy a megvetett talajfelszín alá kerül, akkor az később sok gonddal járhat, főleg akkor, amikor eljön a gyepszellőztetés ideje, mert a gyep egészségén és állapotán egy kicsit javítani szükséges.

A problémát az jelenti, hogy a különféle gépek és szerszámok pengéi vagy tárcsái igen könnyen átvághatják, felszaggathatják a hálót, ha az nincs elég mélyen. A vakondháló lerakása utólag tehát akkor lehet sikeres, ha az kellő mélységbe kerül. Egy szakember pontosan tudja, hogy milyen módon érdemes ezt telepíteni. Általában minimum 5 cm-es mélységben, a talajfelszín alá szokták helyezni. Nyilván ekkor a locsolórendszer csőhálózata és szerelvényeinek nagy része is a háló alá kerül. Világos hát, hogy a vakondháló lerakása utólag is garantált, azonban vannak helyzetek, amikor bizonyos dolgokra figyelni kell. Ha valaki egy szakira bízza a feladatot, akkor a siker garantálható. A klienseket amellett, hogy mennyibe kerül a vakondháló, nagyon érdeklik öntözőrendszer árak is. Az igazság az, hogy általánosítani nem lehet, ugyanis megannyi tényező befolyásolja végső összeget.

Az öntözőrendszer árak ugye jó esetben nem kellene függjenek a felméréstől. Például az ontozorendszeres.hu weblapon megtalálható mester ezért nem kér pénzt, nem úgy, mint sok más cég. Azért nem szép dolog ezért is elkérni pár ezer Forintot, mert a kuncsaft csakis akkor tud döntést hozni, amikor már pontosan tisztában van vele, hogy mi, mennyibe fog kerülni. Az öntözőrendszer árak esetében óvakodni kell a tételes árajánlatoktól. Ezekben nincsenek feltüntetve az alkatrészek, és nem sokat lehet megtudni az öntöző telepítési munkadíjáról sem.

Print Friendly, PDF & Email