Mit tegyen, ha előzetes letartoztatás fenyegeti?

Mit tegyen, ha előzetes letartoztatás fenyegeti?

Mit tegyen, ha előzetes letartoztatás fenyegeti?

Ha bűncselekmény elkövetésével vádolják meg, az már eleve egy óriási megrázkódtatás. Ettől már csak az lehet a rosszabb, ha a gyanúsítást őrizetbe vétel, majd előzetes letartoztatás követi. Amikor Önt vagy egy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolják meg, akkor érdemes azonnal, még az első vallomástétel előtt egy tapasztalt védőügyvédhez fordulni, hogy már az eljárás elején szakszerű legyen a védekezés. Nincs tisztában vele, hogy milyen következményei lehetnek a gyanúsításnak?

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján olvashat a bűncselekmények jogi megítéléséről, az előzetes letartóztatás fogalmáról, menetéről, és a gyanúsítottak jogairól is. Itt bárki számára érthető módon tájékozódhat. Miért fontos ez? Mert ha nincs tisztában a jogaival, akkor olyan hibákat követhet el – esetleg csak azért, hogy mielőbb szabaduljon kényelmetlen helyzetéből – amiket utólag nehéz, vagy lehetetlen korrigálni.

Ne tegyen addig vallomást, amíg nem konzultált büntetőügyekben jártas ügyvéddel. Ez már eleve óriási biztonságérzetet fog adni, és esetleges az előzetes letartóztatás is elkerülhető. Mindenkinek a saját érdeke, hogy megfelelő jogi védelmet kapjon akkor is ha ártatlannak érzi magát, akkor is ha bűnös.

Print Friendly, PDF & Email