Ön tudja mire jó a BCAA?

Ön tudja mire jó a BCAA?

Ön tudja mire jó a BCAA?

Az aminosavak egy fontos csoportját az elágazó láncú aminosavak képezik. Idetartozik például a leucin, az izoleucin és a valin, amelyek az izomfehérjék esszenciális aminosav-készletének mintegy 35%-át teszik ki. Sokan nem tudják, hogy mire jó a BCAA, amit a sportolók is rendületlenül vásárolnak. Érdemes lerántani a leplet erről.

A BCAA-k az emberi testnek esszenciális aminosav közé tartoznak. Sok ilyen fontos aminosav van, azonban a test nem képes az előállításukra, ezért a mindennapi táplálék bevitelével lehet ezt pótolni. A sportolóknak az étrendjük jól megválasztott és kiegyensúlyozott terv alapján készül el, azonban az így bevitt elágazó láncú aminosavak nem elegendőek.

A BCCA készítmények a hormonális aktivitás szabályozását, a fáradtság és kimerültség csökkentését, valamint a megfelelő vörösvértest-képződést szorgalmazzák, ugyanakkor hatásuk van az anyagcserére, valamint az immun- és idegrendszer normál működésére is. Oldalunkon további infókat talál, hogy még mire jó a BCAA ezen kívül.

Print Friendly, PDF & Email