Pajzsmirigy gondokkal is megszabadulhat a súlyfeleslegtől

Pajzsmirigy gondokkal is megszabadulhat a súlyfeleslegtől

Pajzsmirigy gondokkal is megszabadulhat a súlyfeleslegtől

Az endokrin betegségek sajnos egyre gyakoribbak, már a fiatalok körében is. Az egyik vezető panaszcsoport az endokrinológus rendelőjében éppen a pajzsmirigy rossz működésére vezethető vissza. Megkülönböztethető a szerv alulműködése, túlműködése és gyulladása. Sajnos, szinte már nincs olyan magyar család, ahol legalább az egyikük ne szenvedne valamelyikben.

Az emberek általában beérik a felírt gyógyszerek szedésével, pedig a szakemberek is elismerik, hogy ez nem elég. Az ideális módszer a teljes életmódváltás. A pajzsmirigy betegségeivel küzdők gyakran panaszkodnak túlsúlyra, tulajdonképpen ez az egyik legjellemzőbb tünet. Mit tehetünk, hogy a betegséget is kordában tartsuk, ugyanakkor fogyjunk is? 

Az egyik nagyon fontos lépés a pajzsmirigy problémák kezelésében a csökkentett szénhidrát és zsírtartalmú étrend bevezetése. Szintén nagyon lényeges a rendszeres edzés. Heti 3 alkalommal már szép eredmények érhetőek el. Ezekről a módszerekről és a hatékony étrend-kiegészítőkről további információkat lehet olvasni a peakshop.hu webáruház oldalán.

Print Friendly, PDF & Email