A softbox jelentősége fotózás során

A softbox jelentősége fotózás során

A softbox jelentősége fotózás során

Fotózás során szükség van fényformáló kellékek alkalmazására. A softbox lágyítja a világosságot, lényegében ugyanolyan a funkciója, mint az ernyőnek. Kijelenthető, hogy az egyik leghatékonyabb eszköze a profi fotó készítésének.

Feladata megszüntetni az erős fényátmenetet a kép készítése során. Ha ernyővel készíti a fotót, olyan mintha borult égboltnál fotózna, vagyis nincs árnyék. A softbox vakura szerelhető változata is ismert. Viszont egyes vélemények szerint, ez a típus nem a legjobb választás. A fény lágyítása csak ez bizonyos határmértéken belül lehetséges. A vakura szerelhető softbox egy fél méteren belül fogja lágyítani a fényt. Az ilyen típusú kellék jól jön, ha például tárgyakat kell fotózni.

Sokan hezitálnak, amikor fénybefolyásoló kellékvásárlás előtt állnak. Mind a két típusnak vannak pozitívumai. A softbox szétszerelhető, hordozható. Kisebb vaku teljesítménynél is jól működik. A vaku fénye a falról nem verődik vissza használat közben. A webáruházakból könnyen beszerezhető mindkét típus.

Print Friendly, PDF & Email