A teniszkönyök kezelése nem elhanyagolható

A teniszkönyök kezelése nem elhanyagolható

A teniszkönyök kezelése nem elhanyagolható

Akár ülő munkát végzünk, akár naponta mozgásban vagyunk, előfordulhat, hogy elviselhetetlen fizikai fájdalom nehezíti mindennapjainkat. A vállfájdalom okai függetlenül az életkorunktól és az életmódunktól szerteágazóak lehetnek, viszont ha megvizsgáljuk a helyzetünket kideríthetjük, mi bújik meg mögötte. Ha az utóbbi időben történt kisebb zúzódás vagy megerőltetés, akkor egyértelmű az ok, és egyszerű gyulladáscsökkentő krémekkel kezelhető is.

Ám nem mindig ilyen könnyű diagnosztizálni, és lehetséges, hogy orvosi vizsgálatra is szükség lesz. A vállfájdalom okai akár lelki eredetűek is lehetnek, hogyha nehéz és megoldatlan feszültség jellemezte a napjainkat mostanában, vagy esetleg jelenleg is a stressz uralja életünket. Ez előidézheti, hogy erőteljes és szűnni nem akaró vállfájdalom jelentkezzen.

Ugyanakkor a helytelen testtartás és gerinc bántalmak is produkálhatnak ilyen tüneteket. Lényeges, hogy minél hamarabb megtaláljuk a vállfájdalom okait, mert csakis ezután lehet elkezdeni a kezelést. Ellenben a kellemetlen panaszok bárhol jelentkezhetnek, így a teniszkönyök kezelése is fontos kérdéskör. Ez nem csak sportolókkal fordulhat elő, akik leginkább az alsó kar, a könyök és a kézfej igénybevételével indokolhatnánk a tüneteket.

A valóság az, hogy sok ember olyan munkát és tevékenységet végez, amelynek teniszkönyök lehet a következménye. Aki megerőltető fizikai munkát végez, annak is számolnia kell ezzel a lehetőséggel. Amikor már jelentkeznek a fájdalmak, akkor első lépés, hogy pihenjünk. Némely esetben a könyökrögzítő viselése is törvényszerű. A teniszkönyök kezelése azonban ennél sokkal összetettebb.

Szerepet kapnak a különböző krémek, gyógynövény alapú kenőcsök, de amikor ezek sem segítenek, akkor az orvosok más kezelést is javasolhatnak. Ezért ésszerű lehet, hogy miután a gyógyszertárakban kapható krémeket kipróbáltuk és azt tapasztaltuk, hogy ez sem oldotta meg véglegesen a problémát, akkor mindenképpen keressünk fel szakorvost is. A teniszkönyök kezelése időnként a műtétet is szükségessé teszi.

Print Friendly, PDF & Email