A természetes édesítők nem károsak

A természetes édesítők nem károsak

A természetes édesítők nem károsak

Mi az édes ételek titka? Ilyenkor mindenki rávágja, hogy a cukor. Sajnos ez az általános nézet és egyre jobban el vannak cukrosítva az ételeink, italaink, amelyek rendkívül egészségkárosítóak.

A természetes édesítők ezzel ellentétben olyan íz világot kölcsönöznek az adott ételnek, süteménynek, ami megtévesztésig hasonlítani fog a megszokott cukros ízekhez. Csupán az lesz a nagy különbség, hogy ezeknek nincs olyan káros hatásuk a szervezetre.

Persze a cukor sem az ördögtől való és kis mennyiségben adhat egy kellő energialöketet a szervezetnek, de azok az adagok, amelyek egy üveg szénsavas üdítőben találhatóak, már túl sok, nem beszélve az energiaitalokról és egyebekről. Káros a fogaknak, a szívnek, a cukorbetegség kialakulásáról nem is beszélve.

Viszont a természetes édesítők használatával ezek a veszélyek nem állnak fent. Már számos fajtájuk létezik, az Agavé sziruptól kezdve a Datolyán át egészen a Stevia szirupig. Rajtunk múlik, hogy mennyire leszünk nyíltak ezekkel a termékekkel szemben, amelyek fogyasztása végül a hasznunkra fognak válni.

Print Friendly, PDF & Email