A hungarocell legfontosabb tulajdonságai

A hungarocell legfontosabb tulajdonságai

A hungarocell legfontosabb tulajdonságai

Az expandált polisztirol habot a kiváló hőszigetelő képessége miatt alkalmazzák a szigetelés megannyi területén. A hungarocell néven is ismert anyag sikere a cellákba zárt levegőnek köszönhető. Az idő múlásával sem jut ki ez onnan, aminek eredménye, hogy éveken keresztül megtartja a hőszigetelő képességét.
Egy igazán gyakran használt alapanyagnak számít a lakóházak, társasházak és egyéb épületek homlokzati hőszigetelésekor. Temérdek jó tulajdonsága van, a használata sok előnyt tartogat. De milyen fizikai adottságokkal is bír a hungarocell? Az EPS egyik jó oldala, hogy csak hosszú időn keresztül történő vízzel való érintkezés hatására vesz fel, de akkor is csak minimális mennyiségű nedvességet.

Természetesen, ha ez megfelelő módon van használva, a jó helyen, profi szerkezeti kialakítások esetén nem fordulhat elő ilyen kellemetlenség. Fontos itt megjegyezni, hogy egyáltalán nem rendelkezik egészségre káros anyagokkal. A hungarocell segítségével szigetelt épületben tartózkodók egészségére nem jelent veszélyt.
Pozitívuma még a kis súlyban rejlik, illetve a kedvező mechanikai tulajdonságaiban. A munkások azért szeretik, mert igazán gyors, könnyű és hatékony vele a munka. A hungarocell mindezek mellett önkioltó anyagnak számít, ami az esetlegesen keletkező tüzet nem terjeszti.

Epitoanyag.hu: minden, amire egy építkezéskor szükség lehet

Sokan vásárolják meg a matériát online. Melyik internetes boltban lehet megbízni? Aki már ellátogatott az epitoanyag.hu oldalra, pontosan tudja, hogy itt minden termékre igaz a magas nívó. A szakértők persze arra felhívják a figyelmet az EPS esetében, hogy habár valóban kiváló a hőszigetelő tulajdonsága, a hangszigetelést illetően nem a legjobb választás.
Ekkor más, speciális eljárással készülő polisztirol termékek mellett érdemes dönteni, akárcsak az Isomaster-A2, A4 és A5. Ezen modellek rendelkeznek lépéshanggátló tulajdonsággal. Természetesen az epitoanyag.hu ezen produktumokkal is rendelkezik. Az EPS esetében nem szabad elfelejteni, hogy télen a meleg, nyáron pedig a kellemesen hűvös levegőt lehet hatékonyan benntartani a lakásban.