A kerékpár gumi mindenképp legyen minőségi!

A kerékpár gumi mindenképp legyen minőségi!

A kerékpár gumi mindenképp legyen minőségi!

A termékkel kapcsolatban tudni kell, hogy a választék hatalmas. Rengeteg kerékpár gumi található az üzletekben. Az alapmárkákat tekintve a bicikli típusától függetlenül, ezek a kiegészítők általában 2,5-5 ezer Forint között mozognak. Más a helyzet a prémium változatokkal, hiszen ezeknek az ára jóval magasabb. Azt, hogy mennyibe kerül, nem csupán a márka határozza meg, hanem az extra tulajdonságai is.

A kerékpár gumi esetében ilyen lehet például a defektvédelem, a színezett anyag vagy a fényvisszaverő csík. Az utóbb említett tulajdonság hivatalosan pótolja a kötelező küllőprizmát. Erre a sajátosságra nagy szükség van a biztonság szempontjából.

Ha mégsem ilyen típusú terméket vásárol, akkor is szükség lesz valamilyen fényvisszaverő megoldásra, hiszen a rendőrök is büntetnek azért, ha nincs a biciklin fényvisszaverő. A defektvédelem is a biztonságot szolgálja. A legtöbb gyártó kevlár szalagot tesz a futófelületbe, hogy a kerékpár gumi erősebb és nehezen áthatolható legyen. A minőségi darabot egy rajzszeg nem tud tönkretenni.