A kert éke lehet a műleveles apácarács

A kert éke lehet a műleveles apácarács

A kert éke lehet a műleveles apácarács

Az apácarács népszerűsége egyáltalán nem meglepő, hiszen ez az eszköz egyszerre mutatós és praktikus. Remekül mutat a műleveles apácarács a kertben, erkélyen vagy épp a teraszon. Ezt tényleg nagyon sok helyen fel lehet használni. Biztosan sokan láttak már ilyen típusú farácsot a kertben, csak épp nem tudták, hogy ez a neve ennek a díszítő kelléknek.

A műleveles apácarács egy kis kreativitással nem csupán a kültéren, de a beltéren is jól nézhet ki. Sőt, egyre elterjedtebben használják a bútorkészítők és lakberendezők, hobbi asztalosok, természetesen a műleveles megoldás nélkül. Ez a fajta rács vékony lécekből áll, amelyek nem látható ragasztással vannak összeerősítve.

A műleveles apácarács neve onnan ered, hogy több évszázaddal ezelőtt, előszeretettel alkalmazták kolostorok kertjeiben, hiszen itt nagyon gyakori volt a falécezés. Még a zárdaablakokat is ilyen megoldással rácsozták, díszítették. Ez a fajta rács valóban sokoldalú.

Nemcsak a kertekben alkalmazható jól, de számos egyéb helyen is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Például ez ajtóbetét anyagként bútorokba szerelhető. Nyilvánvalóan a műleveles apácarács a legjobban a kertben mutat, ahol kiválasztható az a színű borostyán, levél, amelyik tökéletesen passzol a kert pázsitjához.

Ha már erről van szó, tanácsos kitérni a műsövény kerítésekre is. Napjainkban a műsövény kerítés árak igazán reálisnak mondhatóak. Egyáltalán nem kell tartani a drágaságtól abban az esetben, ha valaki a belatasgatlo.hu mellett teszi le a voksát. Miért is annyira felkapottak ezek?

Nem vitás, hogy az emberek döntő többsége igényli a meghitt, bensőséges környezetet a kertjében. A lakók többségét érthető okok miatt zavarja, ha belátnak a leselkedő, kíváncsi szomszédok az udvarra, a medencére és a kert összes részére. Mivel a műsövény kerítés árak kedvezőek, illetve ennek a telepítése gyors, ez egy remek választás.

Az igazi kikapcsolódást akkor nyújtja a ház mellett kialakított szép kert, ha valamilyen eszközzel útját tudja állni a befelé irányuló kíváncsi pillantásoknak. Mivel a műsövény kerítés árak jutányosak a fent említett weboldalon, ezért igenis megéri megtekinteni a felhozatalt.