A lazúrfesték megőrzi a fa természetes szépségét

A lazúrfesték megőrzi a fa természetes szépségét

A lazúrfesték megőrzi a fa természetes szépségét

Fabútort nagyon sokan választanak amiatt, hogy annak csodás erezetét kihangsúlyozva, természetes és hangulatos otthont lehet teremteni. A lazúrfesték használata nagyon népszerű, egyike azon megoldásoknak, amelyekkel hangsúlyossá lehet tenni egy asztalt vagy széket, esetleg fakorlátot. A lazúrfesték felvitele optimális hőmérséklet mellett zajlik.

A nagyon hideg környezetben ugyanis lelassul a száradási folyamat, a túlságosan melegben pedig ellehetetlenedik az anyag felvitele a felületre, az oldószer ugyanis hamar elpárolog.

Nem utolsósorban a látvány sem lesz szép, mivel fennáll a veszélye, hogy göbös, darabos marad. A megfelelő kondíciók mellett kezelt felület azonban már jóval eredményesebb.

A lazúrfesték használatáról, kvalitásairól, vele kapcsolatos tudnivalókról a Festékaréna webáruházban is sokat olvashat. Az ilyen típusú fabevonó szerek között találhatóak parkettalakkok is, pórustömítő szerek, nem utolsósorban pedig ki lehet próbálni a kopásálló lazúrt. Ha sikeresen lekezelte a kívánt felületet, akkor elégedetten fog majd hátra dőlni és gyönyörködni benne!