A megfelelő térdrögzítő kiválasztása

A megfelelő térdrögzítő kiválasztása

A megfelelő térdrögzítő kiválasztása

A térdízületi porckopás ellen több módszerrel is felléphetünk, gyógyszeres készítményekkel, étrend-kiegészítőkkel és egyéb hasznos kiegészítőkkel. Bár a legtöbb esetben műtétet követően kerül alkalmazásra a térdrögzítő, érdemes tudni, hogy ezt porckopás esetén is ajánlott használni. Egy jól megválasztott darab enyhíti a térdízületi fájdalmat, csökkenti a gyulladást, illetve a duzzanatokat is.

Azonban figyelni szükséges néhány szempontra a termék kiválasztása előtt! Első szempont, hogy mire akarjuk használni, vagyis sétálni, sportolni vagy csak az otthonunkban? Fontos leszögezni továbbá, hogy ruha alatt vagy fölött szeretné viselni a kiegészítőt. Aztán ott van még a térdrögzítő méretének kiválasztása, amit nagy figyelemmel kell végezni.

Vannak univerzális méretűek, de számos állítható variáns is. Ezért érdemes levenni a méretet a lábról, azaz a comb, a vádli, a térd kerületét. A jó választás már fél siker. De vegyük figyelembe, hogy egyetlen térdrögzítő sem fogja megoldani végérvényesen a problémát!