A pezsgő Brut felirata önmagáért szól

A pezsgő Brut felirata önmagáért szól

A pezsgő Brut felirata önmagáért szól

Bármilyen terméket vásárolunk, bizonyos jelzések, címkék szerepelnek a csomagolásokon. Ezzel tájékoztatják a vásárlókat az adott termékről. Amikor pezsgőt vásárolunk, a palackon feltüntetik magyarul a termék leírását, azonban ott virít egy francia szó is. Mit keres az ott? A pezsgő Brut jelölése ebben az esetben például az ital íz-világát hivatott meghatározni.

Hiába szerepel magyarul a nyers, száraz szó, mert a francia megfelelője is rajta van. Ennek oka a pezsgő eredeti francia származása és a hagyományteremtés. A pezsgő Brut jelzése egyértelműen a vásárló tudtára hozza, legyen az bármelyik országban, hogy milyen ízzel állunk szemben. Brut tehát nyers, eredeti ízt jelent, ami cukortól mentes vagy nagyon minimális tartalommal rendelkezik.

Ebből fakadóan, a pezsgő kissé fanyar, karcos, száraz ízt produkál, ami a megfelelő 12 C fokos hőmérsékleten ideális aperitif egy ebéd után. A pezsgő Brut címkével tehát rendkívül csábító és finom ital, ezen ital kedvelői között. A francoispezsgo.hu webáruházban számos ilyen és más ízű ital közül választhatja ki a megfelelőt.