A télikert árnyékolás megfelelő kivitelezése

A télikert árnyékolás megfelelő kivitelezése

A télikert árnyékolás megfelelő kivitelezése

A terasz beépítésével lehetőségünk adódik arra, hogy ne csak nyáron, de a téli időszakban is teljes mértékben kihasználhassuk a verandánkat. Az így létrejött helyiség az év minden napján használatba vehető, viszont van néhány dolog, amiről gondoskodnunk kell, hogy az ott töltött idő zavartalan lehessen.

A télikert árnyékolás roppant fontos feladat, amit meg kell oldanunk annak érdekében, hogy az erős napsütés ne tehessen kárt a terasz berendezésében. Szerencsére számtalan olyan vállalkozás áll a rendelkezésünkre, akik tanácsot adhatnak abban, hogyan is oldható meg a leghatékonyabban a télikert árnyékolás, illetve szükség esetén segítenek annak a kivitelezésében egyaránt.

A télikert árnyékolás megoldására több módszer is létezik: speciális kialakítású panelek, redőnyök, rolók alkalmazásával könnyedén effektív eredményt érhetünk el, de a jól bevált sötétítő függönyök is megfelelnek a célnak.

Ez utóbbi esetében lehetőleg olyan színű, anyagú és fazonú modellt vásároljunk, ami illeszkedik a lakásunk és a teraszunk stílusához, hogy harmonikus összképet kaphassunk! A másik tényező, ami sokkal praktikusabbá teheti a télikertünket, az a megfelelő nyílászáró kiválasztása.

A könnyen működtethető tolóajtó teraszra való beszerelése kiváló megoldásnak bizonyulhat, ugyanis a hagyományos ajtókkal ellentétben, ez a modell nem vesz el a térből, tehát helytakarékos, ezáltal teljes mértékben kihasználhatjuk az adott helyiség minden zugát. A tolóajtók szerkezete többféle anyagból készülhet: a fa, műanyag, acél és alumínium felhasználásával előállított keretek más-más tulajdonsággal rendelkeznek, így mindenki kiválaszthatja a számára legoptimálisabb változatot.

Leggyakrabban üveg vagy polikarbonát paneleket illesztenek beléjük, ami gondoskodik az elegendő mennyiségű fény bejutásáról. A tolóajtó teraszra ideális nyílászárónak bizonyul, buktatható, így mindig egyszerűen megoldhatjuk a szellőztetést. Érdemes a télikert megfelelő kialakítására törekedni, ha már időt, energiát és pénzt fektetünk ebbe.