A csülök tipikus magyar étel

A csülök tipikus magyar étel

A csülök tipikus magyar étel

A füstölt húsok egyik leginkább kiemelkedő részét képezi. A csülök csábítóan finom étel, hogyha megfelelően van elkészítve. Hiba fogjuk megfőzni speciális alaplében, hogyha maga a hús nem tradicionális eljárással lett füstölve.

Elvesznek azok az ízek, amelyek olyan ellenállhatatlanná teszik a sertés eme nemes részét. A csülök sokkal kevesebbe kerül, mint a füstölt sonka, ám hasonlóan ízletes fogást készíthetünk, hogyha odafigyelünk a részletekre.

Azért azzal érdemes tisztában lenni, hogy sokkal zsírosabb, mint a sonka, ezért van, aki nem szereti, pedig igazi íz-orgiát érhetünk el, hogyha krumplival és hagymával sütjük meg. Nem hiába olyan népszerű a külföldiek körében is, hiszen a gulyás mellett, ez a másik olyan étel, amit a leggyakrabban meg szoktak kóstolni.

Mivel a tartósítás ebben az esetben is elengedhetetlen, ezért ez sóval történik. De ha nem szeretnénk, hogy nagyon sós legyen miután megfőztük, akkor érdemes előtte vízbe áztatni, mert így veszíteni fog a sótartalmából. A csülök csonttal együtt lesz fenséges ízű.