Ezek a legjobb whisky fajták

Ezek a legjobb whisky fajták

Ezek a legjobb whisky fajták

Az egyik legkedveltebb itallal mindenképpen jó, ha kicsit jobban képben vagyunk. Íme, a whisky fajták közül 3, amelyeket ismernünk kell! Az ír finomabb ízű, mint más whisky fajták. Maláta cefréből készül, csak vízzel és karamell színezékkel lehet lepárolni, legalább 3 évig fahordóban kell desztillálni. Az eredmény olyan kitűnő nedű, amit könnyű tisztán vagy jéggel kortyolgatni.

A skót whisky Skóciában készül malátából vagy gabonából. A skótok komolyan veszik a készítését és törvények vannak érvényben, amelyeket a lepárlóknak be kell tartaniuk. A párlatnak legalább 3 évig tölgyfahordóban kell érlelődnie. Ezt tisztán kell kortyolgatni, ráadásul kiváló vacsora utáni ital.

Az ír és a skót változathoz képest, egy kicsit később került forgalomba a japán whisky, azonban magas színvonalával nyomot hagyott a szeszesitalok világában. A japán fajtát úgy alkották meg, hogy ízében a lehető legközelebb álljon a skót stílushoz és hasonló lepárlási módszereket alkalmaz. Leginkább kevert italokban vagy egy kis szódával fogyasztják, ezért is kedvelt a whisky fajták között.