Ezt érdemes kipróbálnia a Csisztapuszta gyógyfürdőben!

Ezt érdemes kipróbálnia a Csisztapuszta gyógyfürdőben!

Ezt érdemes kipróbálnia a Csisztapuszta gyógyfürdőben!

Csisztapuszta egy kis falu a Balaton déli partján, Fonyód és Balatonboglár közelében. A Buzsáktól mindössze 5 km-re található Csisztapuszta gyógyfürdő hidrokarbonát és kéntartalmú, 42 °C-os termálvizének köszönhetően, amely ásványi anyagokban és szénsavban is gazdag, népszerű látogatóközpont.

Összetételének hála, a víz felhasználható mozgásszervi és reuma rendellenességek, nőgyógyászati problémák és gyomorpanaszok enyhítésére. A Csisztapuszta gyógyfürdőben vendéglátás és egyéb szolgáltatások állnak rendelkezésre. A fürdő termálvízét a Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság gyógyvíznek nyilvánította.

A Csisztapuszta gyógyfürdőben való felüdülés közben, mindenképp érdemes Buzsákot is körbejárni. A Balaton-parti kis faluban a hagyományok nagyon fontosak. A hely többek között a hímzett protékáiról lett ismert, amelyet szinte mindenhol meg lehet vásárolni a községben.

A XV-XIV. században horvát családok tucatja érkezett ide és kezdett új életet. Így a hagyományaik keveredtek a helyiek szokásaival és egyedülálló kultúra jött létre. A buzsákiak kedvenc fürdője télen is nyitva áll mindenki előtt. A reuma, izom- és csontrendszer, bőrbetegségek vagy más típusú rehabilitációra szorulóknak ajánlatos kipróbálniuk a két fedett terápiás medence egyikét.

A délutáni jegyekkel a Csisztapuszta gyógyfürdő szolgáltatásai mindössze 3 €-ért igénybe vehetőek. A látogatók 5 medence, szauna, játszótér, napozóágy, masszázs, manikűr-pedikűr, fodrász, felújított étterem, büfé és kemping szolgáltatásait is élvezhetnek a Csisztapuszta gyógyfürdőben.