Hogyan szüntessem meg az aftámat?

Hogyan szüntessem meg az aftámat?

Hogyan szüntessem meg az aftámat?

Ezek a szájüregben található sebek folyamatosan fájnak, beszéd és evés közben egyaránt. Elég egy érintés és már ez is heves fájdalommal járhat. Mindenkit idegesített legalább egyszer egy afta. Szerencsére ez megelőzhető. A szájnyálkahártya nagyon érzékeny és a baktériumok könnyen elszaporodhatnak, ha találnak rajta egy gyengepontot. Többek között emiatt alakulnak ki az aftás elváltozások. A kialakulása ezen kívül még számos okra vezethető vissza. Elsősorban a nem megfelelő szájhigiénia játszhat benne nagy szerepet.

De a vas, illetve a B12 vitaminhiány miatt is létrejöhetnek afták a szájban. Ezen kívül közrejátszhatnak hormonális zavarok, allergia, immungyengeség, a stresszes életmód, de olykor a fogszabályzó viselése is kiváltója lehet a panaszoknak. Sajnos nem létezik tökéletes gyógymód. Mindig fennáll az esélye annak, hogy egyszer ismét megjelennek és újabb kellemetlenségeket fognak okozni, ameddig ismét csillapítani tudjuk a tüneteket.

Talán a leghatékonyabb módszer az életmódváltás és a rendszeres fogorvosi kontroll. Az aftának pszichés okai is lehetnek, amiket a stressz és a folyamatos szorongás vált ki. Ilyenkor az immunrendszer is legyengül, szabad utat engedve a baktériumoknak és mikrobáknak. Segíthet az ecsetelés és a sebkezelés. Számos fájdalomcsillapítóval csökkenthetjük a kellemetlen fájdalmat. Egy törött, hegyes fog könnyen felsértheti a száj nyálkahártyáját, amitől afta fog kialakulni. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, mindenképp keressük fel a fogorvosunkat!

A Solumium Oral fertőtlenítő elpusztít minden mikrobát, tehát nagyon hatékonyan alkalmazható. Nem irritálja a nyálkahártyát és nem fog csípni. A mikrobák egy idő után ellenállóvá válnak a különféle szerekkel szemben, azonban a hipertiszta klor-dioxiddal szemben semmi esélyük. Ez egy hatásos módja lehet az afta kezelésének. A Juice – Ezüstkolid szintén a kiváló hatásáról ismert, amitől gyors gyógyulást remélhetünk. A Gum Aftaclear-t is rengetegen alkalmazták sikerrel. Ne hanyagoljuk el a szájhigiéniát, mert hamarosan ismét meg fog gyűlni a bajunk ezzel a kellemetlen, fekélyes elváltozással!