Ilyen egyszerű is lehet a bankkártya aktiválás

Ilyen egyszerű is lehet a bankkártya aktiválás

Ilyen egyszerű is lehet a bankkártya aktiválás

A mindennapokban nagyon komoly jelentőséggel bír a pénz. Régebben még teljesen természetes volt, hogy vásárolni olykor nagyobb összeggel a zsebében indult el valaki. Sajnos ez teret adott a nagymértékű rablásoknak és gyakran az ezzel járó testi sértéseknek. Ennek ma már vége, hiszen bőven elég csak a bankkártyáját magánál tartania, miközben a rajta található összeg biztonságban van a számlán. Amikor legelőször kapja kézhez ezt a fizetőeszközt, akkor felmerülnek bizonyos kérdések az üzemkész állapotba hozással kapcsolatban.

Bizonyos esetekben még ki se kell hozzá mozdulni otthonról (forrás: granitbank.hu). Az internet világában nagyon egyszerűen online elvégezhető az aktiválás folyamata, amennyiben nincs a közelében ATM vagy bankfiók, ahol megtehetné vagy kifejezetten netes vásárlásra szeretné használni. TeleBankon és NetBankon keresztül kérhető az aktiválás és készen van. Ami pedig a kártya változatát illeti, érdemes alaposan megismerni a rendelkezésére álló opciókat, hiszen azok komolyan meghatározóak tudnak lenni.

Néha nagyon egyszerűen csak egy törzsvásárlói, pontgyűjtő kivitelre van szükség az igen közkedvelt COOP üzletekhez, míg máskor jó, ha adott a beépített utasbiztosítás, reptéri várókba szóló kedvezmények és hasonlók. Teljesen természetes, hogy valakinek a pénztárcája ma már szinte egyáltalán nem tartalmaz készpénzt, hanem csak sima vagy dombornyomott, egyedi külsővel és feliratokkal ellátott kártyákat. Előnyös, ha meg van jegyezve mindegyikhez a külön megadott PIN kód, hiszen bizonyos szolgáltatások esetén ezt muszáj megadni és nem elég csak a kijelölt terminálhoz érinteni.

A számlákon tárolt összeg néha képes gyorsan elszivárogni, amennyiben nincs különös figyelemmel rá. Sokan annyira meg vannak szokva a készpénzzel, hogy egyszerűen nem érzik azt a határt, amit az online fizetésnél megéri betartani. Érdemes tehát kellő odafigyeléssel lenni erre, hiszen a kényelem megkövetelheti az árát. Némi önmérséklet gyakorlásával kifejezetten az előnyöket fogja megtapasztalni, hiszen megtakarítani ilyen formában is sokat lehet.