Ilyen előnyei vannak egy többszörös szűrővel ellátott klímaberendezésnek

Ilyen előnyei vannak egy többszörös szűrővel ellátott klímaberendezésnek

Ilyen előnyei vannak egy többszörös szűrővel ellátott klímaberendezésnek

A több mint 100 évvel ezelőtti feltalálásuk óta, a háztartási légkondicionálók rengeteg hasznos funkcióval bővültek. A legfontosabbakról, a hűtésről, a fűtésről és a párátlanításról már sokat hallhattunk. Ezért most inkább beszéljünk az olyan kiegészítő tulajdonságról, mint a légtisztítás! Mindig érdemes követni, hogy milyen funkcióval rendelkeznek már a legújabb klíma termékek. A modern split rendszerű légkondicionáló berendezések például többszörös szűrőrendszerrel vannak felszerelve. Az atka elleni szűrő megtisztítja a levegőt a poratkáktól.

A filter pórusai megtartják az akár 0,3 mikron méretű részecskéket is. Ezek az élősködők allergiás reakciókat, sőt, asztmás rohamokat is okozhatnak. A modern városlakók a napjuk körülbelül 70%-át beltérben töltik, ami növeli az asztma kialakulásának kockázatát, aminek fő okozói ezek az ízeltlábúak. A többszörös szűrőrendszerrel ellátott berendezésekben megtalálható egy úgynevezett fotokatalitikus szűrő is, ami megtisztítja a levegőt a kémiai vegyületektől.

Ez a filter képes eltávolítani a kellemetlen szagú és káros illékony szerves vegyületeket, de hatékonyan semlegesíti a baktériumokat, a penészgombát, a mikrobákat, a vírusokat és a dohányfüstöt is. A biológiai antibakteriális szűrő speciális biológiai enzimeket tartalmaz, magas baktericid tulajdonságokkal, így a baktériumok és a vírusok akár 99,9%-át is sterilizálja. Az ezüst ion szűrő szintén semlegesíti a baktériumokat vagy csökkenti azok aktivitását, csapdába ejtve azokat.

A filterben található aktív ezüst folyamatosan további ionokat szabadít fel, hogy növelje a levegő baktériumoktól történő tisztításának hatékonyságát. A Katechin szűrő befogja a káros mikroszkopikus részecskéket, illetve segít megelőzni a légzőrendszer betegségeinek kialakulását. A szűrő egy speciális komponenst, katechint tartalmaz. Ez nem más, mint a teafa levelének a kivonata, amit gyógyszerként használnak a vírusok, a baktériumok és más kórokozók elleni küzdelemben. A többszörös szűrővel ellátott klímaberendezések harmonikusan illeszkednek a különböző stílusú belső terekbe.