A kék pezsgő szerencséssé tesz

A kék pezsgő szerencséssé tesz

A kék pezsgő szerencséssé tesz

Amikor az ember belevág egy téma kutatásába, még nem tudhatja, hogy pontosan mit is fog találni. Azonban időnként valódi ínyencségekre bukkanhat. Nemcsak a kék pezsgő, hanem általánosságban ez az ital a borok királyának számít. Talán ezzel magyarázható, hogy sokan csupán kivételes alkalmakkor fogyasztanak belőle egy pohárkával. Ez a kivételes alkalom pedig rendszerint az Újév megünneplése.

Úgy tartják, hogy ez a nemes nedű szerencsét hoz és aki az évet ezzel kezdi, annak sikeres lesz az előtte álló 365 nap. Köztudottan Napóleon rendszeresen fogyasztotta és amikor csak tehette meglátogatta a kedvenc borvidékeit, ahol bár a kék pezsgő akkor még nem szerepelt a kínálatban, de számos francia termék igen.

Ugyanakkor egy bevett szokás volt a régebbi időkben, hogyha valamit felavattak, ahhoz hozzávágtak egy üveg pezsgőt, azonban a Titanic nevű hajó esetében ez nem történt meg. A folytatást már mindenki ismeri, hiszen a világ egyik legnagyobb hajókatasztrófája történt ezzel az óceánjáróval, amiről már több film is készült.