Kétajtós kandallóbetét a nappali és hálószoba közé

Kétajtós kandallóbetét a nappali és hálószoba közé

Kétajtós kandallóbetét a nappali és hálószoba közé

A Benkel forgalmazta beépíthető kandallóajtók még 800 Celsius-fokig hőállóak. Ezek nagyméretű kerámiaüveggel rendelkeznek, aminek köszönhetően az egész szerkezet szebb és a tűz biztosította látvány is jobban kiélvezhető lesz. A cég három típusú kandalló ajtó forgalmazásával foglalkozik. Az első a szimpla keretes kerámiaüveges ajtó.

A második ehhez hasonló, de levegőztetővel is rendelkezik. A harmadik pedig a legkomplexebb, amelyik a levegőztető mellett, még hamuzóval és rostélyszerkezettel is bír. Mind a három kandalló ajtó remekül beválik cserépkályhákhoz és tűzterekhez egyaránt.

Akkor is bátran lehet választani ezeket, a komplett szerkezetet helyben építik meg, és nem egy kész kandallóbetét lesz telepítve. Az összes Benkel gyártmányú kandalló ajtó alapanyaga a magas nívójú szürkeöntvény. Akinek ez nem tetszik, az a kínálatban megtalálja a lemezből készült produktumokat is.

A hamuzórésszel rendelkező modellek megrendelhetőek külső levegős kivitelben is. Ha ezt veszi meg az ember, akkor tanácsos előzetesen kialakítani a külső levegő betáplálására alkalmas légcsatornát. A lemez kandalló ajtó belső levegő független és teljesen zárt. Ennek az eredménye pedig az, hogy az égés során a szobai belső levegőt nem fogyasztja.

Egy ilyen eszköz biztosan beválik a kétajtós kandallóbetét esetében. Ez a berendezés, ahogy a neve is mutatja, első és hátsó üveges ajtóval is rendelkezik, tehát érdemes a válaszfalba, két funkciós helyiség közé építeni. A kétajtós kandallóbetét remekül el tudja végezni a feladatát, ha például nappali és hálószoba, vagy épp nappali és étkező közé kerül.

Ez lehet légfűtéses vagy a központi fűtést ellátó vízteres kivitelű is. A külsejét illetően, mind a két frontrész kérhető korszerű és rusztikus dizájnnal is. Ha a kétajtós kandallóbetét üveges ajtói miatt zavaró lenne az átláthatóság, akkor ajánlott az egyik oldalra a fém betétes ajtót felszereltetni.

A kétajtós kandallóbetét nagy előnye, hogy a hamuzásnál és a tűzifa rátételénél előforduló problémák csakis az egyik oldalon fordulnak elő. Szerencsére a fő oldalon a kosz, por és egyéb kellemetlenségek nem mutatkoznak.