Legyen Önön Thor kalapácsa!

Legyen Önön Thor kalapácsa!

Legyen Önön Thor kalapácsa!

A skandináv mitológiában a villámok istene sok, a szántóföldön dolgozó embernek segített. A harcok során egyfajta fegyvert használt, amit ma már csak úgy ismerünk, mint Thor kalapácsa. A csaták során úgy tudta megidézni a nevéhez fűződő villámokat, hogy a pörölyét megforgatta vagy eldobta, mire az bumerángként visszatért.

A kalapács illik a védelme alatt álló parasztokhoz, hiszen használhatott volna valamilyen magasztosabb fegyvert, kétélű kardot vagy valami egészen lovagi fajtát. Azonban ő a kalapács mellett döntött, ezzel is támogatva a munkásosztályt.

Többféle jelentéssel bír az, hogy egy istenség ezt a fegyvert használta, sok embernek bebizonyítja, hogy a jelentéktelennek tűnő dolgok is lehetnek fontosak. Itt nemcsak a tárgyakra kell gondolni, hanem személyekre vagy eseményekre is.

Megeshet, hogy valami nagy dologra vágyunk, azonban olykor egy kedves gesztus is megváltoztatja a kedvünket. A viking rajongók ma már beszerezhetik az olyan nyakláncokat és karkötőket, amin Thor kalapácsa szerepel.