Melyik manapság a legjobb hővisszanyerős szellőztető?

Melyik manapság a legjobb hővisszanyerős szellőztető?

Melyik manapság a legjobb hővisszanyerős szellőztető?

Nagyon felkapottak manapság ezek a szerkezetek, ezért többféle is kapható. Teljesen érthető, hogy mindenkinek a legjobb hővisszanyerős szellőztető kell. Azonban a minden téren ideális darab megtalálása nem olyan egyszerű. A választás során az is sokat számít, hogy mire van szüksége a kliensnek, mik az adott épület adottságai, illetve az ember mennyi pénzt szán az egészre.

A legjobb hővisszanyerős szellőztető tehát nem mindenkinek ugyanaz lesz. Azonban az biztos, hogy ha a vevő talál egy olyan terméket, amelyik a legfontosabb követelményeknek megfelel, akkor biztosan jól jár azzal. Kétségtelen, hogy például egy lakótérben vagy irodaházban az egyik legfontosabb tulajdonságnak az alacsony zajszint bizonyul.

Ilyen szituációkban az a legjobb hővisszanyerős szellőztető, amelyik a jó teljesítmény és kevés fogyasztás mellett, roppant halkan végzi a dolgát. A szerkezeteknél a zaj három forrásból származhat. A helyiségek közötti áthallásból, a berendezésből vagy az áramló levegőből.

A legjobb hővisszanyerős szellőztető az, amelyik normál üzemmódban szinte teljesen halkan, fokozott üzemmódban pedig csak kevés zajjal funkcionál. Kisebb lakásoknál ugye azok a hővisszanyerős szellőztetők válnak be, amelyek egy helyiségre fókuszálnak.

Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető vélemények kifejezetten jók a Zehnder Comfoair termékek esetében. A legtöbb decentrális, olcsóbb hővisszanyerő egy ventilátoros, kerámiabetétes típus. Az ilyen modelleket csak párosával ajánlott telepíteni. Egy darab ilyen szerkezet fele annyi friss levegővel látja el a szobát, mint szükséges.

Ezzel szemben a ComfoAir 70 hővisszanyerő gépben két ventilátor működik, így egyedül képes folyamatos üzemű szellőztetésre, zavaró zajok nélkül, fagyos időben is magas hatásfokkal. Ezért is annyira jók az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető vélemények ezen modell kapcsán. Ez a berendezés számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik.

Rögtön ki kell emelni azt, hogy ez két EC hajtású, radiál lapátozású ventilátorral bír. Emellett adott az automata fagyvédelem, amivel a motoros zárózsaluval kikapcsolás garantált áramszünet esetén is. Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető vélemények ezért is annyira pozitívak.