Mi történik a hajbeültetés előtt?

Mi történik a hajbeültetés előtt?

Mi történik a hajbeültetés előtt?

Amennyiben Ön a hajbeültetés mellett döntött, először is részt kell vennie egy hajgyógyászati vizsgálaton. A vizsgálat elsődleges célja, hogy a szakember megállapítsa a hajvesztés okát, emellett fontos tisztában lenni a megmaradt hajállomány minőségével is, mivel tudni kell, hogy a hajszálak alkalmasak-e az átültetésre, és van-e egyáltalán elegendő hajszál a célterület befedésére.

A hajgyógyász a haj ás a fejbőr állapotát először szemrevételezéssel ellenőrzi, majd a kifejezetten erre a célra kifejlesztett mikrokamerával vizsgálja tovább a területeket. Előfordulhat, hogy ki kell húzni pár hajszálat a mikroszkóp alatti vizsgálathoz, hogy további információkat kaphasson a szakember a hajszálak állapotáról, sőt akár laborvizsgálat is indokolt lehet. A hajgyógyász, ha szükségesnek érzi, kérheti más orvosok segítségét is a diagnózis felállításához. Ez többek közt pszichés probléma esetén merülhet fel, mikor az okok feltárásához egy pszichoterapeuta közreműködése szükséges.

A diagnózist és a vizsgálat végeredményét minden esetben együttesen adja a végrehajtott szemrevételezés, mikrokamerás és egyéb hajgyógyászati vizsgálat, valamint – ha szükség volt rá – a további szakemberek vizsgálati eredménye. A hajgyógyászati vizsgálat után végre megismerhetjük a hajhullás és a kopaszodás okát, és megoldási javaslatokat is kaphatunk a szakembertől. Ha a hajbeültetés mellett döntünk, akkor véglegesen megszabadulhatunk a hajhullástól.

Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Konzultációhoz keresse fel klinikánkat elérhetőségeink egyikén!

Forrás: himgeurope.com