Mutatós dísz a sapkán a pompom

Mutatós dísz a sapkán a pompom

Mutatós dísz a sapkán a pompom

Kézimunka, kötés, horgolás, sokan már ősszel elkezdenek gyártani pulóvereket, sapkákat, sálakat. Mitől néz ki jól egy gyermek vagy felnőtt sapka is? A sapka szembetűnő része a pompom, az teszi fel az i-re a pontot. Ezeknek a bojtoknak az eredete egyébként Skandináviára vezethető vissza, ahol katonák viseltek olyan színűt, amilyen a ruházatuk színe volt.

A pompom általában műszőrméből készül, rengeteg színben, de olyan is létezik, amelyik a szivárvány összes színében pompázik. Jól tartják a formájukat, puhák, nem hullik a szőrük és mutatósak. Többféle van belőle, létezik olyan, amit fel kell varrni a helyére, de van amelyik patenttal rögzíthető és levehető mosás előtt.

Méretre szintén különbözőek, hiszen kell a gyermekeknek és a felnőtteknek készült sapkákra, sőt, ruhára díszként is alkalmazható. A patenttel ellátott pompom azért is jó, mert ha mondjuk úgy gondoljuk, hogy mindennap más színűt és fajtát szeretnénk a fejfedőnkön viselni, akkor csak egy pattintás és máris megváltozott a sapka kinézete.