Nemcsak az építkezéseken kell munkáskesztyű

Nemcsak az építkezéseken kell munkáskesztyű

Nemcsak az építkezéseken kell munkáskesztyű

A munkahelyi követelmények között az első helyen szerepel a biztonság kérdése. Nem véletlen, hogy szinte minden feladat elvégzéséhez, mondhatni kötelező a megfelelő munkáskesztyű, ami nemcsak az ujjakat, hanem a tenyeret, a körmöket és a kézfejet is védi. A munkáskesztyű kiválasztásakor arra kell figyelni, hogy milyen feladatot fogunk elvégezni.

Ha valaki takarít, akkor gumikesztyűre lesz szüksége, mivel a fizikai problémák helyett a baktériumoktól, vírusoktól és egyéb szemmel láthatatlan kórokozóktól kell megvédenie magát. Ma egyre többen keresik a kenyerüket futárként, azt viszont kevesebben tudják, hogy nekik is szükségük van a védelemre, ami nem egyenlő a bukósisakkal.

A megfelelő kesztyű használata télen és nyáron is kötelező, mivel ez véd az esetleges eséseknél. Szerencsére kedvük szerint válogathatnak a szellőző és a melegebb anyagok között, így egész évre felkészültek lesznek. A munkáskesztyű azoknak is segíteni fog, akik tényleges kétkezi munkát végeznek, hogy a napi 10 óra után se legyenek fájdalmaik.