A nyitható elejű cross motor sisak

A nyitható elejű cross motor sisak

Mivel a fej védelme valóban létkérdés, ezért minden egyes motoros jól teszi, ha egy megfelelő, biztonságos, igen ellenálló sisakot vesz meg. Legyen szó bármilyen motorról is, a fej védelme a legfontosabb.

A megfelelő motorbicikli megvétele után a cross motor sisak megvásárlása kell legyen a második helyen. Ahogyan a járgány beszerzésén nem szabad spórolni, úgy a cross motor sisak megvételekor sem szabad a legolcsóbbat megvenni. El kell kerülni, hogy az élet védelme pénzkérdéssé váljon. A termékek közül egyre többen döntenek a nyitható elejű sisakok mellett. A közhiedelemmel ellentétben ezek a divatos fajták nem jelentenek egyet a zárt modellekkel. Az ilyen cross motor sisak bélése megegyezik egy jet sisakéval, de az állvédő és az abban lévő zárszerkezet súlya miatt jobban mozog a fejen a kellék.

Ez azért van, mert ugye hiányoznak az arcpárnák, amelyek elölről megtámasztanák a sisakot. Az ilyen cross motor sisak viselésekor, egy szemből jövő ütközés esetén nagyobb az esélye annak, hogy az állvédő plexistől együtt rányomódik az arcra. Ez pedig roppant kellemetlen lehet.