Ön tudja, hogy mik a trombózis jelei?

Ön tudja, hogy mik a trombózis jelei?

Ön tudja, hogy mik a trombózis jelei?

dunaemdicalcenter.org

dunaemdicalcenter.org

Általában idősebb korban szokott jelentkezni a trombózis, amire oda kell figyelni, különben halálos kimenetelű problémákat is okozhat. Sajnos előfordulhat, hogy fiatalkorban is jelentkezhetnek a tünetek. Ha bizonytalan az észlelt tünetekben, akkor érdemes szétnéznie a dunamedicalcenter.org-hoz hasonló oldalakon. Természetesen itt olvashat néhány olyan jellegzetességről, ami kimondottan a trombózis kialakulásakor szokott előfordulni, azonban mindez még nem elég ahhoz, hogy bárki pontosan meg tudja állapítani a betegség jelenlétét.

Ennek érdekében szükséges lenne felvenni a kapcsolatot a Duna Medical Center szakorvosaival, akik annak ellenére, hogy többéves tapasztalattal rendelkeznek, első látásra még nem alkotnak véleményt, nem állítják fel a diagnózist. Ehhez először felmérik a páciens addigi életét, igyekeznek megtudni, hogy voltak-e abban olyan események, amelyek előidézhetik a trombózist, illetve a felmenői között voltak olyanok, akik ettől szenvedtek? Másodszor elvégeznek néhány olyan vizsgálatot, aminek köszönhetően kiderül, hogy a tünetek a trombózis vagy pedig valami más betegség jelei. Csak miután mindezzel megvannak, állítják fel a diagnózist és a kezelés mikéntjét. Egy valamit azonban nem vállalnak a Duna Medical Center magán egészségügyi központjában, mégpedig az olyan akut trombózisos eseteket, amelyek sürgősségi ellátásra szorulnak. Amennyiben volt a felmenői között ilyen beteg vagy úgy gondolja, hogy a trombózis tüneteit véli felfedezni, mindenképpen keresse fel az említett egészségügyi központ szakorvosait.

Hogy miért? Azért, mert nem biztos, hogy Önnél is feltétlenül kialakul ez a betegség, viszont előfordulhat, hogy hajlamos rá. Ezért jobb félni, mint megijedni alapon, tanácsos elejét veszi valamilyen életmód- vagy munkahelyváltással, ahol több mozgást végezhet. Sajnos előfordulhat olyan eset is, ahol a kevés mozgás miatt alakul ki ez a betegség. Ilyenkor, ha sikerül helyreigazítani az okot, akkor megtörténhet, hogy az okozat is eltűnik anélkül, hogy komolyabb kezelésre, műtéti beavatkozásra lenne szükség.