Pánikbetegség kezelése a kezdeti szakaszban

Pánikbetegség kezelése a kezdeti szakaszban

Pánikbetegség kezelése a kezdeti szakaszban

Sokan életükben legalább egyszer szenvedtek már el pánikrohamot. Ha ez egyszeri eset volt, akkor nem ártalmas az egészségre és a társadalmi tevékenységre. Viszont, amennyiben rendszeresen jelentkezik, ajánlatos a pánikbetegség kezelése, mivel a rohamok sok problémát okozhatnak. Általánosan elfogadott tény, hogy a rohamok okának a stresszes hatások elnyomott reakcióját tartják. A szervezet háromféle módon reagálhat a stresszre és a fenyegetésre: harcol, elmenekül vagy mozdulatlanná válik.

Ez általánosan vonatkozik minden élőlényre, de egy embernek a társadalmi normák, bizonyos nevelés és egyéb korlátozások miatt, nem mindig lehetséges a fenyegetésekre ilyen módon reagálni. A pánikbetegség kezelése egy integrált megközelítést foglal magába, amiben számos pszichoterápiás összetevő van jelen. A páciensek gyakran csak a betegség tüneteinek jelentkezése után, sok idő elteltével fordulnak szakemberhez, de ez nem befolyásolja jelentősen a betegség gyógyulásának előrejelzését, ami általában továbbra is kedvező.

A pánikrohamokkal küzdő pácienseken kívül, a szakembereink gyakran találkoznak a letargia ismertetőjeleivel. A manapság igencsak elterjedt depresszió leküzdése végett is sokan fordulnak hozzánk. Számos világszerte végzett klinikai vizsgálat bebizonyította, hogy csak egy hatékony terápiás módszer létezik, amivel leküzdhető a melankólia, ez pedig antidepresszánsokkal és pszichoterápiás foglalkozásokkal történő komplex kezelés.

Antidepresszánsok nélkül lehetetlen megállítani a betegség súlyosabb formáit. Egy kiadós beszélgetés a legjobb baráttal nem gyógyítja meg a kórt! A megbetegedés gyerekeknél is kialakulhat, amit a szülők néha tévesen, a rossz természet megnyilvánulásainak tudnak be. A kisgyermekek és a serdülők depressziós állapotai jellegzetes tünetekkel járnak. Ezek orvoslását egyedi program szerint végezzük, mivel nem létezik egyetlen, mindenkinek megfelelő algoritmus. Fontos megjegyezni, hogy a depresszió leküzdéséhez már a rendellenesség első jeleinél orvoshoz kell fordulni.