Párátlanítóval a fémtermékek épségéért

Párátlanítóval a fémtermékek épségéért

Párátlanítóval a fémtermékek épségéért

A száraz levegő sok problémát okoz nekünk, azonban a fölösleges nedvesség még nagyobb bonyodalmakat vethet fel. Egy 65% ​​feletti páratartalmú helyiségben, ahol nincs felszerelve párátlanító, a fémtermékek és szerkezetek korróziója idővel megkezdődik. Ilyenkor penészfoltok jelennek meg a falak és a mennyezet felületén, de a beton vagy a téglafal is megrepedhet. Az olyan készülékek, mint amilyen a párátlanító is, segít elkerülni az ilyen problémákat.

Ezek az egységek nélkülözhetetlenek, ha a helyiségekben a fokozott páratartalom elkerülhetetlen. Különösen igaz ez a fürdők, zuhanyzók, mosodák, medencék és más hasonló létesítmények esetében. A párátlanító hasznos lehet még az egyes felújítási munkálatoknál is, mint például a tapétázás vagy a falfestés.

A működési elve a nedvesség kondenzációján alapul, amikor a levegő hideg felülettel érintkezik. Valójában a párátlanító egy monoblokkos klímaberendezéshez hasonlítható. A ventilátor a levegőt a párologtatóba szállítja, ahol az lehűl, majd szárazon érkezik vissza a helyiségbe.