Pompás kinézetű a babérmeggy

Pompás kinézetű a babérmeggy

Pompás kinézetű a babérmeggy

Nagyon népszerűek hazánkban az örökzöld növények, hiszen ezeknek különleges és utánozhatatlan kisugárzásuk van. Egyik jeles példányuk a babérmeggy, ami bőrszerű, fényes zöld leveleit egész évben megtartja. Tavasszal a levelei között megjelennek az erős illatú fehér virágai, ezután pedig a piros termések díszítik tovább. A napos, világos helyeket kedveli, ahol szépen fejlődik.

A babérmeggy különálló bokorként is ékesítheti a kertet és tetszés szerinti formára alakítható, így gyakran látunk gömb, kúp vagy kocka alakút. Viszont sövényként szintén használható, ez esetben a nyírására nagy figyelmet kell fordítani, amit szakszerűen kell elvégezni. Sokan esnek abba a hibába, hogy a babérmeggy magasságából nem vágnak le semennyit, pedig csak akkor lesz szép, egybefüggő a sövény, ha évről-évre alaposan meg van nyírva és maximum 20 cm-t hagyjuk nőni.

Ha engedjük minél magasabbra nőni, akkor a sövény alsó részei nem lesznek dúsak, ezeken a részeken át lehet majd látni. A babérmeggy alkalmazásával kialakított sövény csak úgy lesz pompás, ha szigorúak vagyunk a növény metszését illetően.