A rizsliszt nem tartalmaz glutént

A rizsliszt nem tartalmaz glutént

A rizsliszt nem tartalmaz glutént

Egyre gyakrabban hallhatunk az ételallergia különböző fajtájáról. Az egyik leggyakoribb mind közül a gluténérzékenység. Aki ilyen betegségben szenved, annak kerülnie kell a lisztes ételek fogyasztását. Mivel a liszt igen fontos alapanyaga számos ételnek, ez igen nehéz feladat. Azonban a rizsliszt felhasználása megoldást nyújthat erre a problémára. A hántolt rizsszemek finomra őrlésével készül ez a termék.

A legfontosabb jellemzője, hogy nem tartalmaz glutént, így azok is fogyaszthatják, akik a búzaliszttel készült ételeket kerülik. Nagyon fontos alapanyag azoknak a háztartásoknak, ahol gluténérzékenyek is élnek. Tulajdonképpen ugyanúgy felhasználható a rizsliszt, mint a hagyományos gabonalisztek.

Érdemes tudni, hogy ez a termék tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, így nagyon fontos a vegetáriánusok és a vegánok számára. Ezek mellett, még számos más aminosav és ásványi anyag is megtalálható a rizsliszt összetételében. Ma már minden reform élelmiszereket árusító szaküzletben be lehet szerezni.