Szabadon összeállítható multisplit klímák

Szabadon összeállítható multisplit klímák

Szabadon összeállítható multisplit klímák

Ahány helyiség, annyi beltéri egységre van szükség egy lakásban. Kisebb helyigény, külön-külön szabályozható beltéri egységek, amelyek egy darab kültéri egységhez kapcsolódnak. Ön is ilyen klímát keres? Hogyha tervezgetjük az otthonunk klimatizálását, akkor vegyük sorra a rendelkezésünkre álló lehetőségeket! Ne döntsünk elhamarkodottan, mert később megbánhatjuk a választást.

Mindenki szeretne egy kis hűvöst a lakásban a nagy melegek idején, de nem bármilyen áron. Ezért a mobil klímára esik a választás, ami elméletileg egy jó rendszernek tűnhet, azonban a gyakorlatban hamar jelentkezni fognak ennek a kialakításnak a hátulütői. Először is elég hangos, mivel egyetlen egységből áll és ebben helyezkedik el a kompresszor. Léteznek mobil split klímák, aminek mindkét egysége mozgatható, de ez sok esetben nem túl kényelmes.

Az ablakklíma nem kerül sokba, de ebben az esetben is számolnunk kell a magasabb zajszinttel és nem mindig építhető be, ha nem illeszkedik egyik nyílászáróhoz sem. A split klímát mindenki ismeri, hiszen ez a legelterjedtebb, azonban egyetlen légkondicionáló csak egy bizonyos helyiségnek a klimatizálását oldja meg. Aki az egész lakást szeretné lefedni, annak mindenhová fel kell szerelnie egy beltéri egységet. Itt jönnek képbe a multi-split klímák. Nincs szükség rá, hogy teleaggassuk a ház falát két, három vagy akár négy kültéri egységgel, hiszen az összes beltéri egység egyetlenegy kintihez fog csatlakozni.

A kültéri modult úgy kell elhelyezni, hogy a beltéri egységekhez könnyen elérhessenek a vezetékek. Ha olyan modellt választunk, akkor a későbbiekben rácsatlakoztathatunk újabb beltéri egységeket. A beszerelés után ezeket beállíthatjuk az igényeinknek megfelelően. Sokkal gazdaságosabb, mint mindenhová felszerelni egy-egy split klímát, hiszen ezeknek az össz-fogyasztása sokkal nagyobb, mint egyetlen multi-split esetében. A Cascade kiváló modelleket kínál ebből a típusból is. Ezután kiválaszthatjuk a hozzánk legközelebb eső klímaszerelőt. Így már biztosan szakszerűen kerül összeszerelésre a multi-split klíma egész rendszere.