A szaunázás élettani szerepe

A szaunázás élettani szerepe

A szaunázás élettani szerepe

Az egészségünk megőrzése érdekében számtalan módszert kipróbálunk, amelyek közül van, amelyik hatásos, mások kevésbé. A szaunázás az első csoportba tartozik. Rengeteg pozitív hatása van a szervezetünkre a gőzkabinban eltöltött időnek.

Egyrészt a testünk hőmérsékletének megemelése edzi az immunrendszerünket, ezáltal felkészültebben és hatékonyabban védekezhet a támadások ellen. Ugyanakkor a meleg hatására a vérerek is kitágulnak, így több oxigént és tápanyagot juttatnak a szövetekbe, ami gyors regenerációt eredményezhet a sérülések helyén.

A szaunázás a testsúly csökkentésében is szerepet játszik, hiszen rengeteg salakanyag is távozik a szervezetünkből a verejtékezés során. Arról nem is beszélve, hogy a bőr pórusait is tisztítja. Ezáltal a bőrünk fényesebb, rugalmasabb és egészségesebb lesz.

Sőt, a gőzkabinok kiváló színhelyei lehetnek a komoly eszmecséreknek, társasági beszélgetéseknek is. Így a szaunázás egyszerre frissíti a testet és a szellemet is. A hagyományos finn szaunák mellett. ma már az infraszaunáknak is nagy szerepük van az efféle regenerálódásban.