Tényleg segítség a gyerekeknek egy nyomkövető okosóra?

Tényleg segítség a gyerekeknek egy nyomkövető okosóra?

Tényleg segítség a gyerekeknek egy nyomkövető okosóra?

Ha már mindenkinek elérhető ez a technológia, akkor érdemes kihasználni a lehetőségeit. Az okoseszközök világában mondhatni már semmi sem lehetetlen. A nyomkövető okosórák más célt is tudnak szolgálni, ugyanis majdnem ugyanúgy működnek, mint egy mobiltelefon. Az elképzelés már nagyon régen megszületett, azonban csak néhány éve vált megvalósíthatóvá a csuklón viselhető nyomkövető koncepciója. Melyik szülő ne akarná tudni, hogy merre jár a csemetéje?

Nemcsak amiatt, hogy lássa szót fogad-e és valóban egyenesen hazamegy az iskolából, hanem így nem kell állandóan telefonálgatni, hogy merre jár és biztonságban van-e. Nem érdemes az ördögöt a falra festeni, de az is tény, hogy jobb félni, mint megijedni. Valószínűleg a legtöbben szívesen beszereznénk egy ilyen eszközt, mert sokkal nyugodtabbak lehetnek a munkahelyünkön, miközben a gyermekünk az iskolában vagy a nyári táborban van.

Minden szülőnek nehéz, amikor távol van a gyermekétől, viszont ezt az időszakot jelentősen megkönnyíti egy nyomkövetővel ellátott karóra, hiszen valamelyest csökkenti az aggodalmat, ezáltal a stresszt is. Az ilyen karórákat idősebb személyek is használhatják, akik már nehezen tájékozódnak és könnyen eltévednek. Azt gondolhatnánk, hogy ez aztán egy megfizethetetlen eszköz, viszont erről szó sincs, hiszen egy ilyen kütyüt, akár akciós áron is megrendelhetünk, például a Flexcom webáruházából. Beépített hangszóróval és mikrofonnal rendelkezik, illetve SIM kártyával használható.

Ennek hála felhívható, akárcsak egy mobiltelefon, viszont sokkal olcsóbb annál. Nem kell több százezres mobilt nyomni a gyerek kezébe, amit nagy eséllyel eltörne, elhagyna, vagy ellopnák tőle. A nyomkövetős karóra egy rendkívül praktikus megoldás, ami a mérete ellenére nagyon sok extra funkcióval el van látva, nem mellesleg divatosan néz ki. Aki maximálisan szeretné kihasználni ezt a nagyszerű technológiát, annak érdemes beszereznie a weboldalon található applikációkat is. Telefonon vagy asztali számítógépen is működik, így mindig képben leszünk a gyermekünk pozíciójával kapcsolatban.