Valóban fontos a magnézium terhesség alatt?

Valóban fontos a magnézium terhesség alatt?

Valóban fontos a magnézium terhesség alatt?

A várandósság kiemelt jelentőségű mind a leendő anya, mind a magzat szempontjából. Ezért fontos a minél tápdúsabb élelem fogyasztása. De köztudott, hogy a ma forgalomban lévő élelmiszerek legtöbbje a szükséges tápanyagoknak csak a töredékét tartalmazza. Számos vitamin és ásványi anyag, mint a magnézium terhesség alatt való fogyasztása kiemelt jelentőségű. Sajnos ezeknek az anyagoknak a szintjét nem mérik sem a várandósság során, és később sem. Több kutató figyelmeztetett már ezen anyagok csökkent mennyiségéből eredő veszélyekre.

Vannak orvosok, akik figyelmeztetik a leendő anyukákat, hogy a magnézium terhesség alatt való szedése kiemelt fontosságú, de ezt nem szükséges megvárni. Ugyanis orvosi utasítás nélkül is beszerezhető ez a fontos ásványi anyag, még akkor is, ha a magnéziumhiány jelei nem mutatkoznak. A magnézium folyamatosan kiürül szervezetünkből ezért a bevitelnek is folyamatosnak kell lennie. A kismamáknak gyakran emlegetik, hogy két ember helyett kell enniük, de ez inkább a minőségről és nem a mennyiségről kellene, hogy szóljon. A magnézium terhesség alatt is fontos, ugyanúgy mint ennek előtte és utána is.

A magnéziumhiány tünetei szerteágazóak és sokan nem is gondolják, hogy a visszatérő fejfájás, illetve az álmatlanság okai is fakadhatnak a magnéziumhiányból. Ez az ásvány hatással van az idegrendszerre, és ha valaki nem használja, bizony a tünetek között megjelenhet az insomnia is. Mivel ezt az ásványt külső forrásból visszük be szervezetünkbe, így oda kellene figyelni erre, hiszen az álmatlanság okait is kereshetjük az alacsony mennyiségben. Ám ritka az az ember, aki tudatosan eszik olyan ételeket, amelyek létfontosságú ásványokat és vitaminokat tartalmaznak. Inkább az ízekre figyelünk és nem a beltartalomra.

Arról nem is beszélve, hogy az ipar által előállított élelmiszerek gyakran ízfokozóval ízesítettek, így még következtetni sem tudunk eredeti minőségükre. Ezért mindenképp érdemes volna különféle tünetek megjelenésekor, akár az álmatlanság okai között is magnéziumhiányra gyanakodni. A stressz a mindennapi élet velejárója és különösen a városokban jellemző. Ez az életmód mindenképp magasabb vitamin és ásványi anyag bevitelt igényel az itt lakóktól.